Historikk

I 1997 fant dirigent Liv Hukkelberg og noen av medlemmene i Kongsberg Pikekors kammerkor ut at Kongsberg trengte et skikkelig kvinnekor. Flere sangglade kvinner som savnet et slikt tilbud gikk sammen, og Acta Musicae ble født! Siden har vi utviklet oss til å bli et etterspurt og dyktig kor med et våkent blikk mot fremtiden. Vi har vært og er et aktivt kor med mange spennende prosjekter. Nedenfor kan du se korets historie:  

2013

Året ble sparket igang med en livlig workshop på Lampeland hotell. Her startet vi forberedelsene til et konsertprosjekt vi lenge har hatt i planene. Vi ville utforske visjonen vår «Vi vil stråle» på en ny og annderledes måte, og vise oss fra vår humoristiske side. Skjulte skuespillertalenter spiret og vi så med nye (tulle)briller på gode, gamle -og noen nye- sanger. Prosjektet munner ut i en variert og munter konsert på Laagdalsmuseet i februar 2014.

 

Olsokaften 29. juli skapte vi middelalderstemninger i Nore stavkirke under Middelalderuka. Stoffet til konserten var i stor grad hentet fra konserten vår «Middelalder og nåtid» i november 2012.

 

 

Både vår- og høstsemesteret var vi booket til en rekke oppdrag, herunder navnefester, konfirmasjon, begravelser, 70-årslag, og juleselskaper for Kongsberg Gruppen på Kapteinshaugen. Tradisjonen tro var vi også i år med under Påskenattsmessa i Kongsberg kirke og en trio stilte som forsangere under julegrantenninga på Kirketorget.

2012

I løpet av vårsemesteret hadde vi flere morsomme oppdrag, både for bedrifter og private i Kongsberg og utenbys, samt ved avdukingen av skulpturen Kongsberg Voices på Knutepunktet i Kongsberg i juni. Vi var også i år med på å skape stemning under påskenattsmessa i Kongsberg kirke. Parallelt øvde vi inn stoff til høstkonsert med tema middelaldermusikk. I april arrangerte et av våre egne kormedlemmer seminar for koret hvor vi utvekslet tanker og ønsker for koret videre. Koret fylte dessuten 15 år i 2012, og det skulle som seg hør og bør feires med sang, taler og en feiende flott jubileumsfest! 

11. november avholdt vi konserten "Middelalder og nåtid" i Kongsberg kirke. Repertoiret besto av sanger helt fra år 100  f. Kr til middelaldersanger og musikk fra vår tid, presentert i kronologisk rekkefølge, med Hanne Hukkelbergs verk "I ly av mørketid" som avslutning.

 

 

2011

Vårsemesteret var viet innspilling av cd`en ”Du skal ikkje sova bort sumarnatta” med melodier av Geirr Tveit og arrangement av vår egen dirigent Liv Hukkelberg. Etter at plata var gitt ut, hadde vi release konsert i borggården i Kongsberg rådhus, der også solist Isa K Gericke deltok sammen med pianist Geir Botnen.

På høsten deltok koret i oppsetningen av Sølvkantaten (skrevet av Reidar Hauge). Som ble fremført i Kongsberg kirke 15. og 16.september. Samme høst hadde vi også et oppdrag fra Kongsberg Musikkråd på Energimølla og vi deltok i minnemarkeringen etter 22.juli i kinoen. Vi ble også invitert til å synge under sanitetskvinnenes 100 års jubileum på Smeltehytta.

I tillegg til dette, hadde vi julekonsert i Kongsberg kirke, der vi bl.a. fremførte ”Juleaften” av Nystedt.

Koret hadde altså et meget aktivt år, der vi fikk til mye!

 

2010

Vårparten gikk med til å øve til Tveitt- konserten i Smeltehytta, og i tillegg hadde vi et spennende seminar med Anne Karin Sundal i mars med tema: Intonasjon.

Vi sang også i Påskenattsmessen i Kongsberg kirke.

Sommerkonserten "Vi skal ikkje sova bort sumarnatta" ble avholdt i Smeltehytta 30.mai. Etter denne konserten ble det bestemt at vi skal spille inn CD i 2011 med dette verket som Liv har arrangert.

Høsten 2010 gikk med til innøving av julerepertoar, samt oppdrag ifm bryllup, oppdrag og div tilstelninger. 

28.november sang tre forsangere på julegrantenningen i Kongsberg, og vi hadde julekonsert  12.desember (Hedenstad kirke) og 15.desember (Flesberg kirke)

2009

2009 var et år som ga oss et "løft" på mange måter. Vi hadde bla annet mange oppdrag, bl annet julebord, div bryllup og påskenattsmesse.

I oktober deltok vi i to klasser i landskonkurranse for kor i Trondheim, der vi mottok andreplass i scenisk klasse og en god åttendeplass i damekor klasse. Konkurransen ga oss et løft og tilbakemeldinger fra profesjonelle dommere som vi kan jobbe videre med.

På slutten av året avholdt vi to julekonserter "Marias Jul" i Flesberg Kirke 9.desember og Kongsberg Kirke 13.desember i en jazzpreget stil. Musikere: Camilla Sørensen på saksofon/fløyte og Sigurd Hukkelberg på piano/orgel. Ca 300 tilhørere i Kongsberg kirke.

2008

2008 var et spennende år med mange oppdrag.

14.april hadde vi konsert i samarbeid med trioen "Perleporten" bestående av Helga Botn, Dian Georgiev og Anne Kristine Thorsby i Kongsberg Kino. Under jazzen hadde vi 2 fantastiske oppdrag for Datarespons 2.juli i bakgården i Bergseminaret, samt FMC's jazzarrangement 3.juli i Kongsberghallen. I tillegg hadde vi oppdrag både i bryllup og begravelse.

14.desember avsluttet vi året med julekonserten "A Ceremony Of Carols"  i Kongsberg Kirke med 300 tilhørere. Runi Wold Kristiansen spilte harpe.

 

2007

Jubileumsåret - Acta Musicae 10 år!

Jubileumsåret startet med konsert 17.mars - "Livsdansen" i sjangeren folkemusikk, som vi også har fremført i 2004. Med oss hadde vi Anne Svånaug Haugan som både var konferansier og spilte hardingfele, Sigurd Hukkelberg på synthesizer samt dansere fra Kongsberg spel og dansarlag. Konserten var så vellykket at Livsdansen ble innspilt som CD av Acta Musicae våren/høsten 2007 - release 12.Desember 2007.

11.november hadde vi jubileumskonsert med uroppføring av Hanne Hukkelberg sitt verk "I ly av mørketid" som er spesielt skrevet til Acta Musicae.

Ellers hadde vi oppdrag fra bedriften Kongsberg Automotive og åpningen av Odd Fellow bygget i Kongsberg samt sangoppdrag ifm bryllup dette året.

 

2006

Vårsemesteret dette året var en rolig periode. I stedet for å ha konserter, valgte vi å ha fokus på sangteknikk, spesielt dynamiske virkemidler. Vi jobbet også frem en visjon for koret, ”Vi vil stråle!”, som fra nå av skal være noe vi jobber aktivt mot. I september var noen av korets medlemmer på kvedekurs med Unni Løvli. Den 22. oktober holdt vi konserten ”Stråler” i Kongsberg kirke. Konserten hadde undertittelen ”Fra Mozart til modernisme”. Vi hadde et variert program med blant annet ”Lacrymosa” fra Mozarts ”Requiem”, verket ”Missa Brevis” av Jacob Chr. Lorentzen og en urfremføring av Liv Hukkelbergs sangtrilogi ”Stråler”. Kantor Kristin Wahl Flatland akkompagnerte på orgel. I løpet av året hadde vi også en rekke oppdrag, deriblant sang vi på en radiogudstjeneste, i en konfirmasjon og for bedriften Volvo Aero Norge.

2005

Vi hadde tre egne konserter dette året. 17. september holdt vi en profankonsert i Laagendalsmuseet, ”Femina Magicae”, med hovedtemaet ”kvinner”. Vi hadde med oss tryllekunstner Kristine Hjulstad (konferansier), sirkusartist Netsanet Assefa, Kari Bergaplass (piano), Cora Ebner (kontrabass) og Ane Marte S. Holen (slagverk). Vi holdt julekonsert 11. desember i henholdsvis Kongsberg kirke og Flesberg kirke. Med tanke på at det var Nystedt-jubileum, fremførte vi verket ”Juleaften” av Knut Nystedt, samt forskjellige kjente og mindre kjente julesanger fra inn- og utland. I tillegg deltok vi på ”Musikktorget”, kulturrådets tilstelning i forbindelse med 100-årsmarkeringen av unionsoppløsningen, på Pavescenen 4. juni. Vi hadde også en rekke andre oppdrag, blant annet sang vi i flere brylluper og på en gudstjeneste.  

2004

Vi var så heldige å få delta på Glogerfestspillene i januar. Vi hadde noen musikalske innslag både på ”Barokknatt” i Kongsberg kirke og ”Kulturnatt” i Smeltehytta, samt en egen avdeling på konserten ”På den andre siden” på Energimølla. Vi holdt folkemusikk-konserten ”Livsdansen” i Ål kirke 20. mai og i festsalen i Kongens gruve 5. juni. Med oss hadde vi Anne Svånaug Haugan som både var konferansier og spilte hardingfele, Sigurd Hukkelberg på synthesizer, samt danserne Solveig Gjære og Johannes Aicher. 12. desember og 15. desember holdt vi julekonserten ”Vi synger julekvad” i henholdsvis Kongsberg kirke og Notodden kirke. Sigurd Hukkelberg spilte piano og orgel. Vi sang i to brylluper dette året.  

2003

Vi holdt konsert i Sagene kirke 15. mars og Kongsberg kirke 16. mars i samarbeid med Røyken Cantemus. Vi fremførte ”Missa Brevis” av Benjamin Britten, ”Messe Basse” av Gabriel Faure, ”Suoni” av Knut Nystedt og andre verker. 14. juni var vi med på Fylkessangerstevnet i Kongsberg. Vi deltok på Norges Korforbunds korkonkurranse lørdag 5. april, hvor vi ble beste kor i Buskerud fylke. Dette kvalifiserte oss til klasse A i landskonkurransen i Bergen 3.-5. oktober, hvor vi ble 8. beste kvinnekor i Norge.

2002

10. april og 13. september hadde vi oppdrag som kulturinnslag på forretningsmiddag for Flyspesialisten på Hotell Gyldenløve i Kongsberg. 21. april sang vi under en gudstjeneste i Kongsberg kirke. 15. desember holdt vi julekonsert i Kongsberg kirke hvor vi fremførte ”A Cermony og Carols” av Benjamin Britten og andre julesanger.

2001

22. april sang vi under en gudstjeneste i Kongsberg kirke. 1. juli framførte vi verket ”Sacred Concert no. 2” av Duke Ellington sammen med Kongsberg Storband og Magni Wentzel som solist i Kongsberg kirke. En del av koret reklamerte også for konserten ved å synge for folk på Stortorvet 21. juni. 13.-14. oktober var vi med på et ”Syng ut”-seminar og avsluttet seminaret med å opptre for de andre deltakerne/korene. 12. desember hadde vi julekonsert i Kongsberg kirke der vi framførte ”A Cermony of Carols” av Benjamin Britten, samt flere julesanger.

2000

Første halvdel av året var stort sett viet til samarbeid med Kongsberg Storband. Vi sang på jazzklubb på Bykroa i april og deltok i festivalgata under jazzfestivalen. Vi sang på Norges korforbunds landsmøte i Kongsberg i september, korkonsert i forbindelse med Aksjon Håp i november og Romaniahjelpens årlige sammenkomst, også det i november. Tre av medlemmene deltok som kordamer i Guttemusikkens oppsetning av ”The Commitments”. Den 10. desember holdt vi egen adventskonsert i Hedenstad kirke.

1999

17. oktober holdt koret en konsert i samarbeid med Amnesty til inntekt for TV-aksjonen dette året. Noen av korets medlemmer deltok som sangere i teaterlagets oppsetning av ”Lysistrata” i mars.  

1998

Koret hadde dette året to egne konserter: Først en såkalt ”smiskekonsert” i april i håp om å få sponsormidler fra bedrifter i Kongsberg, deretter en debutkonsert i november. Begge konsertene ble avholdt i Smeltehytta. Vi deltok på Kongsberg jazzfestival, og ved juletider sang vi julen inn på de forskjellige avdelingene ved Kongsberg sykehus. Vår kjære dirigent kunne dette året feire sølvbryllup, og vi deltok også her med litt sang.

1997

Koret ble etablert, hovedsakelig med medlemmer som var blitt for gamle for Kongsberg Pikekor.

I fokus nå

28. og 29. april blir det vårstemning med musikk av Edvard Grieg i Sølvsalen! Kom og hør bl.a. Våren, Ved Rondane og Fola, fola Blakken. Det blir alt fra kulokk til den verdenskjente musikken fra Peer Gynt.

 

Konserten vil by på mange nyanser og stemninger, vårlig inspirasjon og gjenkjennbare melodier.

 

Vi har denne gangen med oss unge talenter fra egen by; Erik August Breivik på klaver og Emilie Kristoffersen som solist. Liv Hukkelberg er dirigent.

Velkommen til konsert! Vi gleder oss!

 

Billetter får du her!

Vi søker flere medlemmer!

Akkurat nå søker vi særlig etter alter, men også andre er velkommen til å ta kontakt! Se mer under fanen Bli med!

Besøk oss også på:

Bli Acta Musicae grasrotgiver:

Last ned informasjon og vervekort her:

Vervekort
Vervekort Acta Musicae.pdf
Adobe Acrobat Document 28.3 KB